Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vi sätter forskning i arbete & skapar värde i kundens verksamhet sedan 1986

12 december 2017 - Att lyfta de centrala ledningsfrågorna - Om ledningsgruppers syfte och uppdrag

För att få en ledningsgrupp att vara produktiv och arbeta effektivt krävs några grundelement, framförallt att samtliga medlemmar vet gruppens syfte och uppdrag. Vår erfarenhet är att medlemmarna har olika bilder och förståelse för detta. Att ta sig tid att lyssna in vad medlemmarna har förstått, för att få en gemensam bild att utgå från. När gruppen vet varför den finns till och vad den ska fokusera på, då kan arbetet gå vidare med att sätta mål. Därutifrån kan formerna för arbetssättet i gruppen sättas så att deltagarna har ett helhetsansvar och kan komma uppnå målen. Strukturerna och formerna är en grundförutsättning för gruppens fortsatta utveckling och framgång. Vi arbetar sedan länge med Mytodrama® - en pedagogik där vi använder starka berättelser om ledarskap som utgångspunkt för att arbeta med aktuella frågor om ledarskapets dilemmor. Ett av våra mytodramer är Shakespeares Kung Arthur och det runda bordets magi som knyter an till frågor om makt, lojalitet och ledningsgruppens eviga dilemmor. Följ med på en annorlunda frukost om inspirerande ledarskap och få en inblick i hur Shakespeare fortfarande kan hjälpa oss förstå och reflektera över de eviga utmaningarna vi möter i ledarskapet.

För mer information och anmälan.

Om IPF

IPF - Institutet för Personal- och Företagsutveckling vid Uppsala universitet bildades 1986. Vi är ett samverkansnav inom organisation och ledarskap där praktik möter forskning för kunskapande, utveckling och lärande möten. Vi utvecklar chefer och ledare, stödjer organisationer i förändring, bedriver praktiknära forskning och erbjuder kvalificerade fora för erfarenhetsutbyte.

Kontakta oss / Information

Bredgränd 18  |  753 20 Uppsala
Telefon 018-57 20 50 |   info@ipf.se

© IPF Institutet för Personal-& Företagsutveckling